-Θα ήθελα Ομοιοπαθητική θεραπεία για το παιδί μου.
-Χρειάζεται μια συνάντηση πρώτα με εσάς.
Σε όρους πραγματικής θεραπείας για να ξεκινήσει ομοιοπαθητική θεραπεία ένα παιδί, είναι ουσιαστικά αναγκαίο οι γονείς ή βασικά η μητέρα/φροντιστής να έχει ήδη λάβει θεραπεία για εκείνη.
Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι κάθε μητέρα/πατέρας έχει θέματα που απασχολούν και προβάλλονται στο παιδί/ά. Οι φόβοι ,το άγχος, η κούραση και μπλοκαρισμένα τραύματα/ ανισορροπίες λειτουργούν ανασταλτικά για την μητέρα/πατέρα ,την παρατήρηση που έχει στο παιδί, την σχέση μεταξύ τους και φυσικά για το ίδιο το παιδί . Τα φίλτρα της πραγματικότητας για κάθε παιδί είναι η μητέρα ,ο πατέρας, οι φροντιστές και το άμεσο περιβάλλον.
Η οικογένεια είναι ένα σύστημα, για να υφίσταται τα μέλη έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους , αλληλοσυγκρούονται και ο στόχος είναι να εξελίσσονται αμφότεροι σε όλη την πορεία της ζωής.
Για παράδειγμα αν ένα παιδί δυσκολεύεται με το θυμό του αλλά η μητέρα λόγω των δικών της θεμάτων επιπλήττει το παιδί συνέχεια, όση θεραπεία και να λάβει το παιδί πάντα θα υπάρχει ανασταλτικός παράγοντας.
Το παιδί σαν ενήλικας θα έχει την δυνατότητα να βρει την ισορροπία του αλλά όχι εύκολα η σχέση με τη μητέρα/πατέρα και το πρωταρχικό σύστημα .
Όμως δημιουργείται και άλλο θέμα .
Πως δίνεις στο παιδί σου κάτι που δεν έχεις κατανοήσει πως λειτουργεί?
Πως το επιλέγεις για το παιδί σου όταν δεν έχεις βιώσει την θεραπευτική εμπειρία όπως και την διαδικασία του ιστορικού και των ωφελειών της Ομοιοπαθητικής?
Ναι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι ασφαλή, ναι θα λειτουργήσουν μια χαρά στο παιδί, ναι η φίλη σου λέει τα καλύτερα για την Ομοιοπαθητική όμως εσύ πως θα σχηματίσεις προσωπική και συνειδητοποιημένη άποψη για αυτό που επιλέγεις ? Πως θα αποκτήσεις ενεργό ρόλο στην ουσιαστική εξέλιξη του παιδιού και στον θεραπευτικό του δρόμο σε όλη την διάρκεια της ζωής του ?
Μήπως η φαινομενική ανιδιοτέλεια κρύβει μέσα εγωισμό και το "να θεραπευτεί πρώτα το παιδί μου" δεν έχει πραγματική υπόσταση?
Μαργαρίτα Νομικού
27/5/2022